Alkmaarse advocate was ‘consigliere’

De verdachte advocate kan daarom volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen beroep meer doen op haar verschoningsrecht. De officier van justitie heeft dat vandaag gezegd bij behandeling van bezwaren tegen de inbeslagname van stapels dossiers bij invallen op twee advocatenkantoren in april.

Advocate Annette M. werd in april aangehouden en zat twee weken vast. Ze werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Ze blijft voor het OM echter een van de hoofdverdachten in een grote strafzaak over witwassen van meer dan 100 miljoen euro crimineel geld door het Eindhovense gokbedrijf Bubble Group. Het OM schildert haar af als een consigliere, raadgever van een maffiabaas.

Annette M. was de civiele advocate én een vriend van oprichter Stijn F. van de Bubble Group. De officier vertelde bijvoorbeeld dat ze voor het gokbedrijf contracten vervalste, werd ingeschakeld om een boze gokker af te poeieren en haar telefoon aan Stijn F. uitleende zodat hij kon bellen zonder te worden afgeluisterd.

Het OM wil toegang tot de dossiers van de advocate om meer bewijs tegen haar te vinden en voor de onderbouwing van een megaclaim die wordt voorbereid tegen ten minste 12 verdachten en 15 verdachte bedrijven. Het OM becijfert de criminele winst tot dusver op ongeveer 50 miljoen euro, onthulde een officier vandaag. (ANP)

Via: powned.tv


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~derOW$5Zr

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply