Az al-Dzsazíra élő adásában vetkőzött le egy ukrán feminista

A feminista kebelvillantással tiltakozott a nők teljes testét és arcát eltakaró iszlám viselet, a burka ellen.

"Inkább a meztelenség, mint a burka" - mondta Inna Sevcsenko, az ukrán FEMEN feminista csoport franciaországi emigrációban élő vezetője, mielőtt levette felsőrészét a vele készült interjú közben.

A 22 éves aktivista csütörtökön az iszlám és a feminizmus kapcsolatát boncolgató The Stream című esti műsor vendége volt. Váratlan akciója miatt a katari székhelyű arab televízió megszakította a közvetítést.

Az Ukrajnában 2008-ban alapított FEMEN mozgalom tagjai félmeztelenül tartott tüntetésekkel hívják fel magukra rendszeresen a figyelmet, mint mondják, máskülönben senki nem hallaná meg a hangjukat. Demonstrációikon egyebek mellett a szexturizmus és a szexizmus ellen tiltakoznak, továbbá céljuk a nők morális és intellektuális felértékelésének előmozdítása.

A tömörülés aktivistái csütörtökön az IKEA egyik hamburgi áruházában tüntettek annak okán, hogy a svéd bútorgyártó cég kiretusálta szaúd-arábiai katalógusából az összes nőt.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Pic8a$1pc

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply