Belgische premier bekogeld met patat

 


Charles Michel, terwijl hij wordt ondergespoten met mayonaise.

Charles Michel, terwijl hij wordt ondergespoten met mayonaise.
Foto: AFP


NAMEN - 

De Belgische premier Charles Michel is in Namen bekogeld met patat met mayonaise. Hij hield daar maandag een toespraak, maar die werd bij aanvang verstoord door de met friet bewapende actievoerders.


Twee gemaskerde leden van LilithS, een activistische groep vrouwen, smeten de patat naar de premier en riepen ,,Michel rot op, weg met de besparingen''. De politie voerde de vrouwen af. Michel moest zich even opfrissen en ging vervolgens verder met zijn toespraak.

Volgens zijn woordvoerder tilde Michel niet te zwaar aan het voorval. Hij zal dan ook geen aangifte doen tegen zijn belagers. Michel is het gezicht van de nieuwe Belgische regering, die in oktober aantrad. Zijn regering heeft bezuinigingen aangekondigd om de economie te stimuleren.

LilithS is een actiegroep die voorheen banden onderhield met Femen. Die groep staat bekend om de plotse acties, waarbij vrouwen met ontbloot bovenlijf protesteren. De actie van maandag is gericht tegen de bezuinigingen. ,,Het Belgische volk krijgt enkel nog frieten met karigheid voorgeschoteld.''

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~zFBjR$5gf

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply