Bloot vrouwenprotest valt slecht op Krim

 


SIMFEROPOL - 

Tussen alle pro-Russische betogers voor het parlementsgebouw op de Krim hadden twee vrouwen donderdag het lef om een tegengeluid te laten horen. En nog wel met ontblote borsten. De twee vrouwen, leden van de Femen-actiegroep, hadden in zwarte letters 'stop Putin's war' op hun bovenlijf geschreven. Ze werden door de menigte belaagd en hardhandig weggevoerd door mannen in uniform.
Volgens verschillende media lukte het één vrouw om nog even naakt rond te rennen door de menigte, maar de ander werd meteen beetgepakt. De vrouwen zijn met een busje afgevoerd.

Femen is een Oekraïense feministische protestgroep, die in 2008 is opgericht. De groep wil vrouwen bewust maken van hun rechten en hun kansen. Met hun topless-acties bij tal van evenementen trekken ze veel aandacht, zoals bij het EK-voetbal in Oekraïne in 2012. Sindsdien krijgt hun protest ook navolging in het buitenland.
Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~HtGpP$4wy

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply