Blote borsten op Femen-site vervangen door Koranverzen

Bezoekers van de Tunesische Femen-site kregen vandaag iets anders te zien dan waar ze op hoopten: niet zozeer blote borsten, maar filmpjes met Koranverzen en foto's die het islamgeloof beklemtonen, vulden de website.

De provocerende plaatjes van twee topless jongedames die er eerst stonden, zijn de hackers duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. 'Mijn lichaam is van mij, ik vereer er niemand mee', stond er in het Arabisch op hun borstkas te lezen. Tot hackers er vorige nacht een stokje voor staken.

'Dankzij God hebben we deze immorele pagina gehackt, het beste moet nog komen', luidt het bijschrift.

Femen komt al drie jaar prominent in het nieuws met hun naakte strijd tegen seksisme, homofobie, prostitutie en religie. In Tunesië doet intussen al twee weken het gerucht de ronde dat er een actie zal komen van Oekraïense en Franse activistes: een riskante zet, want op schending van de eerbaarheid staan celstraffen van zes maanden.

Tunesische vrouwen hebben in de Arabische wereld de meeste rechten, maar van gelijkheid is nog lang geen sprake. Feministische bewegingen richten hun pijlen vooral op de islamistische Ennahda-beweging, de grootste politieke formatie van het land.

Via: trouw.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~0i0cD$2Q2

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply