Blote Femen-borsten in Amsterdam

maandag 29 jul 2013

Fuck Dictator, Free Russia en Free Speech!Fuck Dictator, Free Russia en Free Speech!Foto ANP

De blote beschilderde borsten van de activisten van Femen ken je misschien van de protesten in bijvoorbeeld Oekraïne, Duitsland of België. Vandaag demonstreerden ze ook in Amsterdam.

Free Speech, Free Russia en Fuck Dictator. Met dat soort teksten op hun lichaam en soortgelijke leuzen protesteerden vier topless vrouwen van Femen Holland tegen de Russische president Vladimir Poetin. Femen Holland wil met de actie in Amsterdam solidariteit betuigen met actievoerders in Rusland die niet mogen demonstreren tegen de homowetgeving in deze landen.

Ook vragen ze aandacht voor de situatie in Oekraïne. Daar zijn afgelopen zaterdag drie actievoerders van Femen opgepakt. Volgens de organisatie zijn ze in elkaar geslagen en ontvoerd. Ook zit in Tunesië Femenactiviste Amina Sboui nog steeds vast, nadat ze in mei het woord Femen op een muur had geverfd. Ze werd onder meer aangeklaagd wegens minachting en godslastering, maar die aanklachten zijn vandaag komen te vervallen. Sboui kan nog wel veroordeeld worden wegens 'onheiliging' van een kerkhof.

Deze week staat de hoofdstad in het teken van de Gay Pride en dat is een goed moment voor actiegroepen om te laten zien dat ze het niet met Rusland eens zijn. Zo riep de nachtburgemeester van Amsterdam kroegen in de hoofdstad vandaag op om tijdens de Gay Pride geen druppel Russische wodka te schenken.

Deel dit artikel

Open all references in tabs: [1 - 8]

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ktGpP$3qk

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply