Bloteborstenprotest Dordrecht afgeblazen

Bovendien hebben de activistes geen zin in onnodige politieaandacht, zo laat de groep desgevraagd weten.

Leden van Femen wilden in de Grote Kerk verschijnen met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten om de aanwezigen ervan te doordringen dat de kerk vrouwen onderdrukt. Tijdens de Nationale Synode komen honderden vertegenwoordigers van protestantse kerken bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid.

Prinsjesdag
Volgens Femen heeft de actie nu 'geen toegevoegde waarde meer'. "Het levert ons niet meer op dan we nu al bereikt hebben. We hebben ook geen behoefte aan onnodige boetes. We hebben al een strafblad voor de Prinsjesdagactie, ook al mag je in Nederland theoretisch protesteren", aldus de actiegroep in een verklaring.

Boete
Op Prinsjesdag werden twee leden van Femen op de bon geslingerd omdat ze bij de route van de Gouden Koets topless demonstreerden. De vrouwen moesten ieder een boete van 227 euro betalen. De boetes werden opgelegd omdat de twee activistes op een plek stonden waar ze volgens de gemeentelijke verordening niet mochten zijn.

Eerder vrijdagochtend betreurde de organisatie van de Nationale Synode het voornemen van de vrouwen. Volgens een woordvoerder is de stelling dat de kerk vrouwen onderdrukt nogal uit de lucht gegrepen.

Via: nieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jjsyF$4ND

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply