Brand hoofdkwartier FEMEN Parijs

Bekijk dit artikel op NOS.nl...
De brand woedde in een kamer waar een activiste sliepDe brand woedde in een kamer waar een activiste sliepFEMEN.org
zondag 21 jul 2013

In het hoofdkwartier van de feministische actiegroep FEMEN in Parijs heeft brand gewoed. De organisatie twittert dat de kamer waar één van de activistes sliep helemaal is uitgebrand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er is niets duidelijk over de oorzaak van de brand, die vanmorgen rond vijf uur uitbrak, maar volgens Franse media zijn tegen FEMEN de afgelopen tijd veel bedreigingen geuit.

Een week geleden onthulde president Hollande de nieuwste versie van de Franse Marianne-postzegel. Die veroorzaakte veel ophef, omdat een Oekraïense activiste van FEMEN daarvoor model heeft gestaan. Marianne is een officieel staatssymbool uit de Franse Revolutie. Ze staat voor de Vrijheid en de Rede.

Vrouwenrechten

Volgens een tweet van de actiegroep heeft de brand gewoed in de kamer waar deze activiste, Inna Sjevtsjenko, sliep.

FEMEN is in 2008 in Oekraine opgericht. De groep is bekend geworden doordat de actievoerders vaak met ontblote borsten demonstreren voor vrouwenrechten. Ze voeren ook actie over andere onderwerpen op het gebied van democratie en tegen onder meer corruptie en prostitutie.

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mUChh$3iD

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply