‘CU heeft tekst op borsten in elk geval gelezen’

Daarmee reageert Femen op de opmerkingen van fractievoorzitter Van Houdt. Die zei gisteren geschokt te zijn door de actie van de drie vrouwen tijdens het Gogbot-festival in Enschede.

 

Ook in Nederland

De vrouwen zaagden vrijdagavond met ontbloot bovenlijf drie kruizen om. Ze protesteerden daarmee tegen de veroordeling van de vrouwen van de feministische band Pussy Riot in Rusland. Volgens Femen doen in Nederland één op de drie vrouwen aangifte van aanranding gedaan, en dagelijks worden in Nederland duizenden vrouwen, al dan niet binnen hun eigen huis, misbruikt. De misdrijven halen de kranten en de politieke agenda niet meer.

 

Tekst wel gelezen

Femen Holland zegt dat ze wel content is met het feit dat de mannelijke ChruistenUnie-fractievoorzitter weliswaar niet goed naar de uitleg heeft geluisterd, maar tenminste wel de tekst op de borsten heeft gelezen.

 

Niet de borsten maar de kruizen

Van Houdt vond het optreden onnodig kwetsend, niet zozeer vanwege de blote borsten maar omdat de vrouwen drie kruizen omzaagden. Hij ziet daarin een verwijzing naar de drie kruizen op de berg van Golgotha waar volgens de bijbel Jezus aan werd opgehangen en stierf. van Houdt zou het liefst zien dat de gemeente eisen kan stellen aan de inhoud van gesubsidieerde festivals, maar volgens burgemeester Den Oudsten gaat het hier om vrijheid van meningsuiting en dat is een groot goed.

Via: rtvoost.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Uic8a$1cI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply