De zes nieuwsvideo’s van vrijdag

Vrijheidsbeeld en Vrijheidseiland ontruimd

In de haven van New York is vrijdagmiddag het Vrijheidsbeeld en het eilandje waarop het vermaarde beeld staat, ontruimd wegens een verdacht pakketje. Honderden mensen werden op de rondvaartbootjes gezet en van Liberty Island (Vrijheidseiland) weggevaren.

video


video


video


video


video


video


Hoger beroep na straf doodsteken klasgenoot

De middelbare scholier die vrijdag werd veroordeeld voor het doodsteken van een klasgenoot, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. De rechtbank legde Anthony (16) twintig maanden jeugddetentie en jeugd-tbs op voor moord.

video


video


video


video


video


video


Bart van U. verschijnt niet in rechtszaal

Bart van U. is vrijdag niet aanwezig bij de zitting in zijn zaak bij de rechtbank in Rotterdam. De 39-jarige Van U. wordt verdacht van de moord op oud-minister Els Borst en zijn eigen zus.

video


video


video


video


video


video


Koning opent nieuwe terminal Maasvlakte II

De nieuwe hypermoderne containerterminal van APM op de Tweede Maasvlakte is vrijdag officieel in gebruik genomen. Koning Willem-Alexander verrichte de openingshandeling.

video


video


video


video


video


video


Herdenking 'genocide Armeniërs' in Istanbul

Met een kerkdienst in de Armeens-Apostolische kerk in Istanbul is vrijdag de volkerenmoord op Armeniërs in het Ottomaanse Rijk herdacht. Istanbul was de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.

video


video


video


video


video


video


Verdachten Italië planden aanslag op Vaticaan

De Italiaanse politie heeft vrijdag een terroristencel opgerold die mogelijk een aanslag op het Vaticaan beraamde. Er werden achttien mensen aangehouden in een nationale actie.

video


video


video


video


video


video


Moordenaar Dirk Post weer langer vast

De nu twintigjarige man die op zijn zestiende Dirk Post (14) uit Urk om het leven bracht, moet in elk geval nog zes maanden in een gesloten justitiële jeugdinrichting blijven. De rechtbank in Lelystad verlengde zijn verblijf in de kliniek vrijdagmiddag voor de derde maal.

video


video


video


video


video


video


Eurogroep: Griekenland moet echt aan het werk

Griekenland is vrijdag door de andere achttien eurolanden gemaand echt werk te maken van de onderhandelingen over de aanpak van zijn economie. Zonder lijst met hervormingen geen geld, was het uniforme geluid van de geldschieters.

video


video


video


video


video


video


Hollande en Poetin bij herdenking Armenie

De Franse president François Hollande en zijn Russische collega Vladimir Poetin waren vrijdag enkele van de prominente gasten die in de Armeense hoofdstad Jerevan de herdenking van de 'Armeense genocide' bijwoonden. De volkerenmoord vond honderd jaar geleden plaats.

video


video


video


video


video


video


Koenders: ''Wij leven mee met Armeense bevolking''

De Nederlandse regering kijkt met emotie naar de herdenking van de Armeense genocide. Dat zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken vrijdag. Bij de volkerenmoord, precies honderd jaar geleden, kwamen honderdduizenden tot 1,5 miljoen Armeniërs om het leven.

video


video


video


video


video


video


Kamp: ''We moeten mensen wel gas leveren''

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat rustig kijken of er gas mag worden gewonnen op of voor de kust van Terschelling. In reactie op de kritiek op de mogelijke boringen in het Waddengebied zei hij vrijdag dat ''we mensen wel gas moeten leveren''.

video


video


video


video


video


video


Verkoop Apple Watch van start in Japan

In Tokio is vrijdag de verkoop van de Apple Watch van start gegaan. Een select groepje mensen stond te wachten tot ze eindelijk de smartwatch konden aanschaffen. De Apple Watch ging op 10 april al in de voorverkoop. Het is nog niet bekend wanneer de smartwatch in Nederland te koop is.

video


Arrestaties in VS bij protest politiegeweld

Bij protesten tegen politiegeweld in de Amerikaanse stad Baltimore zijn donderdag zeker twee mensen gearresteerd. De demonstranten zijn boos op de politie, omdat vorige week een Afro-Amerikaanse man overleed aan zijn verwondingen die hij had opgelopen toen hij werd gearresteerd.

video


Meer geld EU voor aanpak vluchtelingenstroom

De EU gaat drie maal zoveel geld uittrekken als nu voor het indammen van de stroom asielzoekers die over de Middellandse Zee proberen Europa te bereiken. Ook stellen diverse lidstaten meer schepen en vliegtuigen beschikbaar om schepen met vluchtelingen op te sporen en deze mensen indien nodig te redden.

video


Gauck noemt moord op Armeniers volkerenmoord

President Joachim Gauck van Duitsland heeft de bloedbaden onder de Armeniërs honderd jaar geleden "volkerenmoord'' genoemd.

video


Open bundled references in tabs:

Via: nu.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~oVTXM$61I

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply