Demonstrantes afgetuigd en naakt achtergelaten in bos


Drie vrouwen die in Minsk bij het hoofdkantoor van de Wit-Russische KGB, bij wijze van protest, hun borsten hadden ontbloot, zijn door KGB-agenten opgepakt en mishandeld. De betoogsters werden volgens protestbeweging FEMEN geblinddoekt afgevoerd, vernederd, geslagen en vervolgens naakt achtergelaten in een bos.

Protest voor het KGB-kantoor in Minsk.


De vrouwen, allen lid van FEMEN, protesteren regelmatig naakt. De demonstratie van maandag was gericht tegen president Alexander Lukashenko en de eerste verjaardag van zijn, zwaar bekritiseerde en als 'oneerlijk' bestempelde, herverkiezing. Het protest werd door ordetroepen al snel gebroken en een aantal demonstranten werden aangehouden.

De drie vrouwen wisten zich echter uit de voeten te maken. Een paar uur later werd het drietal op het station van Minsk alsnog opgepakt. Na naar een bos gebracht te zijn, werden de vrouwen gedwongen zich opnieuw uit te kleden. De KGB'ers overgoten de vrouwen met olie en dreigden hen in brand te zullen steken.

Met een mes werd hierop het hoofdhaar van de vrouwen afgesneden en lieten de agenten de vrouwen, bloot, achter in het bos. De drie wisten in een bij het bos gelegen dorp hulp te vragen. De KGB wil niet ingaan op de aantijgingen van de vrouwen en FEMEN. De actie van FEMEN wordt weliswaar een provocatie genoemd.

Sind de protesten bij Lukashenko's verkiezing wordt hard opgetreden tegen betogers. Ook de oppositie en media moeten het ontgelden.
(Redactie)


Via: parool.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Xcz1U$Lb

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply