Dierentuin, piratenschip en honderden documenten in woning Janoekovitsj


Bewerkt door:
Redactie

23-2-14 -
10:11  bron: ANP


Een demonstrant zwaait met de vlag van de Europese Unie voor de villa van de gevluchte president Janoekovitsj.
© ap.

De gevluchte president Viktor Janoekovitsj van Oekraïne had in en rond zijn privéresidentie een dierentuin, een enorme verzameling auto's en boten en een restaurant in de vorm van een piratenschip. Er werden ook honderden documenten gevonden die saillant materiaal bevatten, waaronder een lijst met foto's en namen van de protestgroep Femen.


President Janoekovitsj eerder deze week in het presidentiële paleis in Kyiv.
© getty.

Zo lag er een factuur ter waarde van ruim 1,6 miljoen euro voor houten meubilair in de 'theekamer' van de enorme villa in de buurt van Kyiv, maar ook een rekening van ruim 1 miljoen euro voor planten.

Een deel van de paperassen is verbrand, maar een belangrijk deel is in het water nabij een botensteiger gevonden. Daar zijn ook wapens en munitie opgedoken.

Omkoping
Volgens de Oekraïense krant Oekraïenska Pravda blijkt uit de documenten dat er miljoenen euro's zijn verduisterd en er veelvuldig steekpenningen zijn aangenomen. In een aanbesteding voor het presidentiële paleis wordt zelfs onder het kopje 'omkoping voor aanbesteding' vermeld dat er ruim 2.500 euro extra in rekening wordt gebracht. Er lag ook een lijst met de namen van actievoerders. Hierbij zou het kunnen gaan om een persoonlijke zwarte lijst van Janoekovitsj.

Journalisten en oppositieleden kregen gisteren de kans Janoekovitsj' residentie te betreden. Op Twitter werd de vondst van de documenten en de rijkdommen gemeld. Op de website van de Kiyev Post zijn filmpjes geplaatst.

Open bundled references in tabs:

Via: ad.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~3SKLf$4u5

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply