Drie actievoerders Femen opgepakt


De drie ontvoerde Femen-leden»

De drie ontvoerde Femen-leden
Femen

In Oekraïne zijn drie actievoerders van Femen opgepakt. Ook een fotograaf die bij de vrouwen was, is aangehouden. Volgens de politie zijn de vier opgepakt voor "onzedelijk gedrag". Femen zegt dat ze in elkaar zijn geslagen en ontvoerd.

De vrouwen en de fotograaf waren op weg naar een demonstratie tegen de Russische president Poetin, die op dit moment in Kyiv is.

Femen zegt op de sociale netwerksite VK dat de Oekraïense en Russische geheime diensten het op de actiegroep hebben voorzien. Vanmorgen werd een vrouw aangevallen die leiding geeft aan Femen in Kyiv.

Brand en klappen

Een paar dagen geleden kreeg een belangrijke adviseur klappen. Ook woedde er onlangs brand in het Franse hoofdkwartier van Femen in Parijs.

Leden van de feministische actiegroep strijden, vaak met ontbloot bovenlijf, voor vrouwenrechten en tegen corruptie. Eerder dit jaar had een aantal actievoerders het al op de president Poetin voorzien. Ze belaagden hem op een beurs in Duitsland.

Deel deze pagina

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~S5ntH$3nT

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply