DSK over seksfeestjes: “Het was maar vier keer per jaar”

De voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft het woord genomen op het proces in Rijsel. Hij zei dat de frequentie van de seksfeestjes fel overdreven is. “Ik heb geen misdrijf gepleegd.”

Dominique Strauss-Kahn vertelde de rechtbank dat hij slechts aan enkele orgieën heeft deelgenomen en dat er geen ‘wilde activiteiten’ waren.

“Als u de aanklachten leest, krijgt u de indruk dat het om buitensporige activiteit gaat”, getuigde Strauss-Kahn, die in een sober zwart pak gekleed was. “Maar het was vier keer per jaar, niet meer dan dat.”

Bij de aankomst van Strauss-Kahn gooiden enkele Femen-activisten met ‘pooiers, klanten, schuldig’ op hun ontbloot bovenlijf geschilderd zich op zijn wagen. De politie greep in.

DSK staat samen met veertien andere beklaagden terecht. Zij worden beschuldigd van pooierschap omdat ze seksfeesten zouden hebben georganiseerd waarbij prostituees aanwezig waren. De advocaten van Strauss-Kahn erkennen dat hun cliënt aan seksfeestjes deelnam, maar volgens hen wist DSK niet dat de vrouwen prostituees waren. Daarom verwerpen ze de aanlacht van pooierschap.DSK riskeert tien jaar cel en een geldboete van 1,5 miljoen euro.

De voormalige IMF-topman was enkele jaren geleden een gedoodverfde presidentskandidaat. Hij moest zijn functie bij het IMF opgeven nadat een kamermeisje in New York had gezegd dat hij haar had aangerand.

Via: gva.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tRinI$5p9

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply