Egy feminista szervezet szerint elmarad a karácsony

A szervezet üzenetét a Twitteren tette közzé, miután egyik aktivistájuk december 20-án a párizsi Madeleine-templomban a főoltár előtt meztelen felsőtesttel fotóztatta le magát.

Az akció minden bizonnyal válasz volt arra, hogy december 19-én a római Szent Péter téren letartóztatták Inna Sevcsenkót, a Femen vezetőjét. Az ukrán feminista hölgy a pólója levételével tiltakozott az ellen, hogy az egyház elítéli az abortuszt. „Christmas is canceled” (a karácsony elmarad) – kiabálta többször is, és felfedte mellkasát, melyre színes betűkkel, angolul a következő feliratot festette: „A karácsony elmarad, Jézust elvetélték”.

„A Femen topless-előadási folytatódni fognak, egyik szent helytől a másikig… Mi lesz a következő helyszínünk? Isten tudja…” – írták még a Twitteren a Femen tagjai, további templomi akciókat vetítve előre mostantól karácsonyig. A Madeleine-templomban lejátszódott jelenetre a Twitteren számos elítélő komment érkezett. „Ez már nem feminizmus, ez intolerancia” – írta egy hozzászóló.

Via: kereszteny.mandiner.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~kgjlY$4ai

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply