Egyptische blogster en FEMEN schijten en menstrueren…

aliaa-magda-elmahdyDe Egyptische activiste en blogster Aliaa Magda Elmahdy plaatste afgelopen weekend een foto op haar Facebook-pagina waarop zij en een andere anonieme activiste naakt op een IS-vlag schijten en menstrueren.

Elmahdy kijkt onbewogen de camera in, terwijl ze met haar bebloede kruis een paar centimeter boven de besmeerde vlag hangt.

De andere vrouw heeft haar rug naar de kijker toegekeerd, draagt een hoofddoek, en steekt haar middelvinger op. Op de grond liggen 2 machinegeweren………

Daarover schrijft VICE vandaag

De foto van de 23-jarige activiste werd dezelfde dag nog geretweet door Inna Shevchenko, de oprichter van FEMEN.

Het logo van FEMEN is ook op de rug van de gesluierde activiste geschilderd, net boven de letters ‘IS’. Shevchenko bevestigde gisteren in een verklaring aan Paris Match dat de foto onderdeel is van een gecoördineerde actie die zij voeren.

Tegen Paris Match zei Shevchenko dat ze het hypocriet vindt om de foto gewelddadig te noemen als je kijkt naar de gewelddadige acties van de Islamitische Staat.

“We zijn niet bang voor kritiek op de manier waarop wij gereageerd hebben [op IS],” zei Shevchenko. “Dit is geen doodsbedreiging. We wilden alleen maar zeggen: ‘Dit is hoe ideeën worden behandeld’.”

Elmahdy, die sinds maart 2012 in ballingschap in Zweden woont, werd beroemd nadat ze in 2011 een naaktfoto van zichzelf op haar blog plaatste. De foto was bedoeld als protest tegen seksisme en vrouwenhaat in het Egypte na Mubarak, en veroorzaakte een ongekend schandaal in haar thuisland.
isis-elmahdy-is

Jouw mening telt. Wat vind jij hiervan?

Hilarisch

Opmerkelijk

Verschrikkelijk

Leuk!

Interessant

Hartverwarmend

Lees ook:FEMEN-activiste springt topless op altaar Keulse Dom: ‘Onze God is een vrouw!’
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Blote borsten-feministe als de heilige Franse MARIANNE
Lees ook:Brand in hoofdkwartier FEMEN Parijs
Lees ook:Zweedse vrouwen zetten uit solidariteit foto’s met hoofddoek op online

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: powervrouwen.blog.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ycz1U$5KX

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply