EK-beker weer doelwit topless activistes


Topless activistes van de Oekraïense beweging Femen zijn er gisteren weer in geslaagd om de EK-beker van zijn voetstuk te krijgen. Dit gebeurde in de stad Dnjepropetrovsk in het zuidoosten van het land.


De 21-jarige Inna Sjevtsjenko had haar haren voor de gelegenheid donker geverfd en wachtte in de rij met een medeactiviste om met de officiële beker op de foto te mogen. De twee ontblootten hun bovenlijf met daarop de slogan Fuck Euro 2012 en Sjevtsjenko dook naar de beker. De twee werden door beveiligers verwijderd en zijn later aangehouden.

Activiste Joelia haalde anderhalve week geleden in Kyiv dezelfde stunt uit. Zij heeft daarvoor een boete van omgerekend 12 euro gekregen wegens vandalisme. Femen weigert dergelijke boetes te betalen.

De actiegroep protesteert tegen het EK voetbal, omdat hierdoor de problemen met prostitutie en vrouwenhandel zouden verergeren.

Via: parool.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~V239D$y4

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply