EK Voetbal in Oekraïne brengt ‘tsunami van sekstoeristen’ op gang

Vandaag vindt in Kyiv de loting plaats voor de poules tijdens het EK-voetbal die in juni a.s. in Oekraïne en Polen gespeeld worden. Vrouwenrechten-organisaties voorspellen dat het sportfestijn ‘een tsunami aan sekstoeristen’ op gang brengt………….

“Nu al kun je op internet je eigen Euro2012-hostess huren. Pooiers rekenen al op extra winst.” Aldus Anna Gutsol van FEMEN tegen Tijn Sadee die voor de Wereldomroep in Kyiv werkt.

De dames van vrouwenrechtenorganisatie FEMEN zijn beroemd om hun acties, waarbij zij hun blote borsten als spandoeken inzetten. Daarmee maken zij zowel vrienden als vijanden in hun land. “Het topless protest geeft ons land een nog ranziger imago”, zegt Oksana Faryna, journaliste in hoofdstad Kyiv.

Maar FEMEN trekt zich er weinig van aan. “Het doel heiligt de middelen, we willen de aandacht vestigen op de grote problemen die de seksindustrie veroorzaakt”, zegt Gutsol.

Naar schatting werken 60.000 vrouwen in de Oekraïnse seksindustrie. Daarnaast is Oekraïne, volgens het eigen ministerie van Binnenlandse Zaken, na Moldavië de nummer 2-’exporteur’ van vrouwen naar West-Europa. Het ministerie schat dat de laatste 10 jaar ruim 400.000 Oekraïnse vrouwen het slachtoffer werden van mensenhandel.

En dat in een land waar het aantal HIV-besmettingen extreem hoog is. Volgens Unaids, het bestrijdingsprogramma van de VN, komen er nergens anders in Europa meer nieuwe gevallen van aids bij dan in Oekraïne. Wereldgezondheidsorganisatie WHO zegt dat 1,1% van de bevolking in de leeftijdsgroep van 18 tot 49 jaar het hiv-virus bij zich draagt. Die aantallen zijn vergelijkbaar met Afrikaanse landen als Mali en Burkina Faso. Topvoetballer Andrei Sjevtsjenko is in Oekraïne betrokken bij de campagnes tegen aids. Activisten hebben zich gisteren op wereldaidsdag sterk gemaakt voor condoomgebruik onder bezoekers van het EK Voetbal. Vooral in de speelsteden Kyiv, Lviv, Charkov en Donetsk was de tekst ‘elke dag sterft in Oekraïne een elftal aan aids’ te horen.

FEMEN-activiste Anna Gutsol had gehoopt dat voormalig topspeler Michel Platini, nu baas van voetbalbond UEFA, gevoelig zou zijn voor hun oproep ‘Euro 2012 Without Prostitution’. “UEFA voert ook andere sociale programma’s, zoals tegen geweld op en rond het voetbalveld. Dus vroegen we Platini om ons te steunen. Maar hij houdt zich doof.”

De economische belangen zijn te groot, denkt Gutsol, om het voetbalfeest te laten verstoren. “De bieromzet zal hoog zijn. En na het zuipen en het fluitsignaal direct door naar de hoeren.”

Hieronder een filmpje over de dames van FEMEN die zich voorbereiden op hun omstreden soort van actie voeren…

Lees ook:FEMEN-dames protesteren met blote borsten tegen voetbalbobo’s
Lees ook:Naakt tegen het EK Voetbal
Lees ook:Vrouwelijke actiegroep gebruikt blote borsten i.p.v. spandoeken
Lees ook:Laat je borsten deinen en niet de aarde!
Lees ook:Topless FEMEN – demonstrantes van vrachtwagen gemikt

Heb jij Seks.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Open bundled references in tabs:

Via: seks.blog.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Uic8a$Dh

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply