Elengedték a Tunéziában börtönre ítélt nőjogi aktivistákat

Másodfokon felfüggesztett börtönre ítélték annak a két francia és egy német nőnek a büntetését, akik félmeztelenül tüntettek Tunéziában.

Szabadlábra helyezték Tunéziában csütörtökön a Femen nőjogi szervezet három, eddig előzetes letartóztatásban tartott európai aktivistáját, miután a rájuk kirótt ítéletet másodfokon felfüggesztett börtönre változtatták.

A két francia és egy német nőt a jó erkölcs és a közszemérem megsértéséért ténylegesen letöltendő büntetésre ítélték június közepén, miután két héttel korábban félmeztelenül tüntettek tunéziai társuk, a május 19. óta fogva tartott Amina Tyler támogatására. Tylert azért vetették börtönbe, mert félmeztelen fotókat tett közzé saját magáról az interneten, hogy felhívja a figyelmet a nők hátrányos helyzetére.

Szuhaib Barhi, az elítélt külföldiek védője szerda este beszámolt róla, hogy az ítéletet az az aznap befejeződött fellebbezési eljárás során felfüggesztettre változtatták. A kirótt büntetés időtartama (négy hónap és egy nap) nem változott.

Az aktivisták az eljárás során azt hangoztatták, hogy akciójuk nem szexuális jellegű volt, hanem csakis azzal a céllal tartották, hogy támogassák tunéziai társukat.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RDJNP$3Q0

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply