EURO-2012 – Tortát vágott egy ukrán feminista aktivista a kijevi … – Galamus

MTI 2012. június 19., kedd 11:34

Tortát vágott a belügyi szóvivőhöz a Femen ukrán feminista szervezet egyik aktivistája Kijevben.

Volodimir Poliscsuk, a belügyminisztérium szóvivői irodájának vezetője közölte: az eset hétfő délután történt a minisztérium főbejárata előtt, amikor éppen néhány televíziós csatornának akart nyilatkozni. Az aktivista az újságírók háta mögül dobta felé a tortát, amely az arcán találta el őt. Ezután a nő beszállt egy rá várakozó taxiba, és sietve távozott.

Poliscsuk elmondta: a Femen közlése alapján úgy tudja, a tortát azért vágták hozzá, mert állítólag "helytelenül" kommentálta azt az esetet, amikor rendőrök megakadályozták a feministák tiltakozó akcióját Donyeckben, a labdarúgó EB keretében rendezett egyik mérkőzés előtt.

Keddi sajtójelentések emlékeztettek arra, hogy a Femen korábban azt állította: három aktivistáját múlt pénteken ismeretlenek elrabolták és bántalmazták. A donyecki rendőrség válaszul közölte, hogy az aktivistákat senki sem rabolta el, csupán megkérték őket, hogy fáradjanak be az egyik kerületi rendőrőrsre, és mondják el, milyen akcióra készülnek az Európa-bajnoki mérkőzésnek helyt adó donyecki stadionban.

http://korrespondent.net/ukraine/events/1361985-aktivistka-femen-brosila-tort-v-milicejskogo-nachalnika

Via: galamus.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~dic8a$1IQ

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply