Facebook blokkeert fors geschapen tapir

Het naaktbeleid van Facebook blijft ondoorgrondelijk. Een Nederlandse tapirvideo mag niet, blote Femen-borsten wel.

Het fotobeleid van Facebook blijft intrigeren. Een diepe vleeswond komt wel door de Facebook-censuur, maar een afbeelding van oorsmeer is niet toegestaan. Bloederige foto’s kunnen wel, maar bloederige foto’s waarop ingewanden zichtbaar zijn niet. Mannentepels mogen wel, vrouwentepels zijn verboden.

Niet dat Facebook altijd even consequent is, want de cover van de Vrij Nederland van afgelopen week laat Facebook (vooralsnog?) ongemoeid. En dat terwijl er toch echt een topless dame op staat. Het is vanzelfsprekend wel functioneel naakt, want het betreft een foto van Inna Shevchenko van de feministische actiegroep Femen.

Wat ook kan is dat de censors niet hebben ingegrepen omdat de redactie van Vrij Nederland de voorpagina vergezeld liet gaan van een verkapt dreigement. “We zijn benieuwd of het immer puriteinse Facebook dit tolereert. Zo niet, dan trekken wij ons shirt uit”, zo luidde het bijschrift bij de cover. En een foto van Vrij Nederland-hoofdredacteur Frits van Exter met ontbloot bovenlijf, nee, daar moeten ze vermoedelijk ook op het Facebook-hoofdkwartier niet aan denken.

Waar ze in Menlo Park blijkbaar evenmin op zitten te wachten, is een filmpje van twee tapirs die de liefde bedrijven. Nadat het weblog BoingBoing de video – zo te horen gemaakt door een Nederlands gezin dat een bezoek brengt aan de dierentuin – op zijn Facebook-pagina had gezet, werd de pagina subiet afgesloten.

Volgens Facebook had BoingBoing met de tapirvideo in strijd met de regels gehandeld. Blijven we met een prangende vraag zitten: zou Facebook er ook zo’n aanstoot aan hebben genomen als de tapir wat minder groot geschapen was?

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: bright.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~j9YdL$4CK

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply