FC Utrecht-fans zingen jodenhaat

"Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best", zo zingen de fans. Ze waren ook erg verguld met hun eigen haat, want een van hen zette een filmpje van het liedje op YouTube, voorzien van transcript.

Ajax, waarvan de fans soms 'joden' als geuzennaam voeren, heeft laten weten op de KNVB te vertrouwen voor represailles. "Ik denk dat iedereen hier hetzelfde over denkt", laat een woordvoerder van de club aan Metro weten. "Ajax vertrouwt in dit soort zaken op de waarnemer van de KNVB, wij gaan zelf geen actie ondernemen. Wij kunnen ook niets. Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden."

Ook FC Utrecht hult zich in nietszeggende teksten. "FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. De club houdt dit nauwlettend in de gaten, en zoals bij elk duel wordt alles rond wedstrijden grondig bestudeerd en geëvalueerd. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden."

Via: powned.tv


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~27gGJ$62z

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply