Félmeztelen aktivista sértegette Kirill pátriárkát Kijevben

A nő így tiltakozott a főpásztor ukrajnai látogatása ellen.

Félmeztelenül, hátán "Öljétek meg Kirillt" felirattal akarta magát rávetni a Femen nevű ukrán szervezet egyik női aktivistája Kirill orosz ortodox pátriárkára csütörtökön a kijevi repülőtéren.

"Takarodj!" - kiáltotta a pátriárkának a magát újságírónak kiadó fiatal szőke nő, miközben letépte magáról a pólóját, és a hátán feltűnt a fekete "Kill Kirill" ("Öljétek meg Kirillt") felirat.
Az aktivistát egy fekete csuhát viselő pap és egy testőr állította meg, még mielőtt elérhette volna a pátriárkát, aki nem reagált az incidensre. A nőt jelenleg rendőri felügyelet alatt tartják, és gyorsított eljárásban ítélhetik el garázdaságért - közölték az ukrán hatóságok.

"Az ilyen támadások nem vetnek árnyékot a látogatásra, de jól mutatják a társadalom egyes rétegeinek mély spirituális válságát" - nyilatkozta az esettel kapcsolatban Alekszandr Volkov, az orosz ortodox egyház szóvivője.

A sokkoló, általában félmeztelenül lebonyolított demonstrációiról elhíresült Femen csoport a blogjában egyebek között azzal vádolta meg a pátriárkát, hogy az orosz befolyást szeretné növelni Ukrajnában.

A Femen mellett több tucat nacionalista aktivista is tiltakozott Kirill látogatása ellen, ők az államfő kijevi székhelye előtt tüntettek, ahol egyebek mellett "El innen, moszkvai megszállók!" feliratokat lengettek.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~yrOSN$1LY

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply