Félmeztelen Femen-aktivista vette kézbe Jézust

Az aktivista a tömegben elvegyülve kora délután hirtelen levette a pólóját, átugrotta a jászol körüli korlátot és karjaiba vette a kisded figuráját. Mellén a God is woman (Isten nő) felirat volt olvasható. Az akciónak egy csendőr vetett véget, aki utánarohant, elvette tőle a gyermek Jézus szobrát, kötelezte, hogy öltözzön fel, majd messzire elvezette a jászoltól.


000 Par8062065

Az ukrajnai gyökerű Femen feminista mozgalomnak ez már a sokadik performansza volt Európában, és a vatikáni Szent Péter téren sem az első. Kezdetben Kijevben tiltakoztak fedetlen mellel az egykori oroszbarát ukrán kormány, Vlagyimir Putyin orosz elnök és az ortodox egyház ellen, de már Nyugat-Európában is hajtanak végre akciókat, ahol egyik célpontjuk a katolikus egyház, mivel azt maradinak tartják a nők jogait illetően.

Legutóbbi látványos akciójuk során egy Femen-aktivista fedetlen mellel mászott fel a strasbourgi katedrális főoltárára, hogy így tiltakozzon az európai uniós intézményekben teendő pápai látogatás "politikai jellege" ellen.


000 Par8062071

Korábbi cikkeinkben: Dobja el azt a keresztet és jöjjön velünk, Feministák vs. Rohamrendőrök - 1:0, Ezúttal vajon mi ellen tüntet kalasnyikovval a Femen?, Fedetlen keblekkel szúrta le Putyint, A femenes csajok oltást adnak a fasizmus ellen.

Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: index.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~4Ny4E$5oT

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply