Félmeztelen Femen-aktivisták szakították meg a spanyol …

Az ukrn njogi szervezet tagjai az lsterem leltjn fedtk fel felstestket, amelyen az elhangzott mott volt olvashat. Kisebb dulakods is kitrt, mivel az aktivistk a karzatba kapaszkodtak s nem akartk hagyni, hogy elvezessk ket. A hvatlan vendgeket nhny perc mlva sikerlt vgl eltvoltani a leltrl, s folytatdhatott az ls. A rebellisek kztt volt a Femen spanyolorszgi vezetje, Lara Alczar is.

A kebleket ppen akkor fedtk fel, amikor az igazsggyi miniszter mondott beszdet egy msik tmban. A konzervatv Alberto Ruiz Gallardn ellenzi a mvi terhessgmegszakts korltozsok nlkli engedlyezst, s csak bizonyos esetekben - ha az desanya vagy a magzat egszsge veszlyben forog - tenn azt lehetv.

Az elz, szocialista kormny 2010-ben reformlta meg a terhessg megszaktsra vonatkoz trvnyt. A hatlyos jogszably rtelmben az abortusz a terhessg 14. hetig, kivteles esetben pedig a 22. hetig megengedett. Korbban a magzat elhajtsa alapveten tilos volt Spanyolorszgban, s csak bizonyos krlmnyek fennllsakor - mint pldul nemi erszak vagy veszlyeztetett terhessg - tettk lehetv.

Via: delmagyar.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~vKDJA$4Hu

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply