Félmeztelen feministák ünnepelték a pápa lemondását

A szélsőbalos Femen nőjogi szervezet nyolc aktivistája a párizsi Notre Dame-katedrálisban félmeztelenre vetkőzve, obszcén testfestésekkel „ünnepelte” XVI. Benedek pápa távozásának hírét.

A feministák a turisták között elvegyülve, hosszú télikabátban érkeztek a székesegyházba, melyet a Notre Dame fennállásának 850 éves alkalmából készült, átmenetileg a főhajóban kiállított új harangok előtt vettek le magukról.

Ezt követően fadarabok segítségével megszólaltatták a harangokat, s közben angolul azt kiabálták: „Pope no more” (Soha többé pápát!). Meztelen felsőtestükön és a hátukon a következő feliratok voltak láthatók: „No homophobie” (Nem a homofóbiára!), „Crise de la foi” (A hit válsága), „Bye bye Benoit!” (Viszlát, Benedek!).

A Notre Dame látogatói érthető módon felháborodásukat fejezték ki, a katedrális biztonsági szolgálata pedig erő alkalmazásával távolította el az aktivistákat az épületből.

Az exhibicionista egyedek ezt követően még tíz percig a templom előtti téren maradtak és azt skandálták: „In Gay We Trust” (A melegekben hiszünk) és „Dégage homophobe!” (Takarodj homofób!).

A topless-akcióiról 2010-ben Ukrajnában, Oroszországban, majd Londonban ismertté vált Femen januárban Rómában okozott botrányt, amikor aktivistái a homoszexuálisok jogaiért tüntettek a Szent Péter téren, miközben XVI. Benedek pápa az úrangyala imádságot mondta dolgozószobájának a térre néző ablakából.

A 16+-os fotók az erdélyi Új Magyar Szó Online portálra kattintva érhetőek el.

maszol.ro – alfahir.hu

Via: barikad.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~D239D$2E0

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply