Félmeztelen nők zavartak meg egy felvonulást Madridban

Főoldal /
Külföld

Forrás: MTI | 2013. november 17. vasárnap 19:42 |
Betű méret növelése
Betű méret csökkentése


Öt félmeztelen nő zavart meg egy abortusz elleni felvonulást vasárnap Madrid belvárosában. A rendőrségnek közbe kellett lépnie.

Vasárnap Spanyolország 46 városába terveztek felvonulást a terhesség-megszakítás szigorítását támogató keresztény szervezetek. Jelenleg a terhesség 14. hetéig engedélyezett az abortusz Spanyolországban, és a jobboldali kormány fontolóra vette a szigorítást.

Az abortuszt ellenzők vasárnapi madridi felvonulását az abortuszt fennhangon támogató, Femen nevű - ukrán eredetű, párizsi központú - feminista csoport tagjai zavarták meg. A demonstrálók megpróbálták megragadni a félmeztelen nőket, ám azok kicsúsztak kezeik közül. Néhányat közülük ugyanakkor sikerült a felvonulóknak lefújniuk piros festékkel. A rendőrség később őrizetbe vette őket.

Nem ez volt az első eset, hogy nők Spanyolországban teljes mellszélességgel felléptek az abortusz védelmében. Október elején "az abortusz a nők szent joga" felkiáltással három ugyancsak félmeztelen és szintén Femen-aktivista nő megzavarta a spanyol parlamentben a képviselőház ülését az abortusztörvény tervezett kormányzati szigorítása ellen tiltakozva.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~zmMse$4T7

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply