‘Femen-actie totaal onaanvaardbaar’

De bisschoppen nemen uitdrukkelijk afstand van de actie die door een aantal manifestanten op dinsdagavond 23 april in een auditorium van de ULB in Brussel werd ondernomen tegen Mgr. André-Jozef Léonard”, zo stelt de Belgische Bisschoppenconferentie woensdag in een persbericht. Vier activistes van de vrouwenbeweging Femen hadden dinsdagavond een lezing met aartsbisschop Léonard aan de ULB verstoord. De dames gooiden “wijwater” over Léonard om zijn “homofobe” uitspraken te hekelen.

“Uitgerekend in een thema-avond over godslastering en vrije meningsuiting kan dit soort actie enkel weerzin en onbegrip oproepen”, aldus de persmededeling. “Ze staat lijnrecht tegenover de manier waarop de katholieke Kerk wereldwijd en in ons land met levensbeschouwelijke en religieuze diversiteit wil omgaan. In een democratie is er ruimte voor debat gebaseerd op de vrijheid van meningsuiting en het respect voor eenieder.”

Op de vraag of de Bisschoppenconferentie ook een klacht zal indienden tegen de activistes, zegt Tommy Scholtes, woordvoerder van de Bisschoppenconferentie: “Neen. Het is niet onze stijl om dit soort incidenten via procedures te beslechten.”

Op de vraag of “afstand nemen van de actie” niet een vrij lauwe formulering is, zegt Scholtes: “U mag gerust stellen dat de Bisschoppenconferentie de actie “totaal onaanvaardbaar” vindt.

Scholtes heeft vragen over de aanwezigheid van de pers op de avond. “Het verwondert mij erg dat er zoveel professionele persfotografen aanwezig waren op deze academische avond.”

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~a4X3c$2hI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply