Femen-activiste belaagt kerkvader

Femen-activiste belaagt kerkvader

KYIV - Een topless betoger van de Oekraïense feministische protestbeweging Femen heeft donderdag het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk belaagd. Het incident had plaats op het vliegveld in de Oekraïense hoofdstad Kyiv.

De vrouw wist patriarch Kirill tot een meter te naderen voordat ze werd tegengehouden door een bewaker en een priester. Op haar rug stond in grote letters geschreven ‘Dood Kirill’. Ze beet de kerkvader een zin toe uit een religieus ritueel dat bedoeld is om demonen te verdrijven. De frase komt vrij vertaald neer op ‘Kirill, loop naar de hel’.

De activiste is aangehouden en wordt binnenkort voorgeleid, aldus de politie. Ze kan een boete of enkele dagen celstraf krijgen.

Een woordvoerder zei dat de Oekraïense orthodoxe kerk geen aanklacht zal indienen tegen de activiste. “Het meisje is al te schande gemaakt en de les gelezen. Ik denk dat dat genoeg is”, zei de woordvoerder. “Als we naast elke zonde een politieagent gaan neerzetten (...) waar houdt het dan op?” Kirill heeft zelf niet op het incident gereageerd.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~OcNU7$1Nb

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply