‘Femen-activiste bijna gedood door bewakingsagent’

 

Dinsdag protesteerde Femen in Brussel tegen de komst van de Tunesische premier Ali Larayedh. Daarbij raakte een van de activistes, Margo Frutier, zwaargewond, schrijft Femen België op Facebook. ‘Een gewapende man overmeesterde Margo met buitensporig geweld. Hij verstikte haar en bracht zo haar leven in gevaar. Ze verloor tijdelijk het bewustzijn en heeft verschillende blauwe plekken op het lichaam’, klinkt het. De activiste zou nog steeds problemen ondervinden van de aanval: ze kampt met onder meer hoofdpijn, misselijkheid en ademhalingsproblemen.

Femen waarschuwde de premier dan ook naar aanleiding van de aanval. ‘Larayedh, het is verboden om vrouwen te slaan. U zal boeten voor dit geweld!’

Activistes in Tunesië vrijgelaten

De Femen-dames wilden met hun actie steun betuigen aan hun opgesloten medestanders in Tunis. Drie Europese Femen-militanten, twee Françaises en een Duitse activiste, werden op 29 mei opgepakt toen ze in Tunis betoogden als steun voor Amina Sboui, een Tunesische Femen-vrouw die werd opgesloten na een protestactie.

De Europese dames werden na hun actie veroordeeld tot vier maanden cel maar werden woensdag kort voor middernacht uit de gevangenis vrijgelaten. Hun celstraffen werden in beroep omgezet in straffen met uitstel, zo deelde hun advocaat mee. Ze boden hun verontschuldigingen aan en beloofden niet te herbeginnen.

 

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~AIKx8$3Oy

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply