Femen-activiste valt Mario Draghi aan tijdens persconferentie ECB

Femen-activiste valt Mario Draghi aan tijdens persconferentie ECB

De traditionele persconferentie naar aanleiding van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt is vandaag gedurende korte tijd stilgelegd nadat een vrouw ECB-voorzitter Mario Draghi had aangevallen. Het blijkt om een Femen-activiste te gaan. De vrouw sprong plots op de tafel waar Draghi achter zat en gooide confetti op de Italiaan, terwijl ze riep dat de ECB “een dictatuur” is. Op haar T-shirt stond “End the ECB Dick-Tatorship” geschreven. De vrouw werd afgevoerd door de veiligheidsmensen.

De uit Oekraïne afkomstige groep Femen zegt via Twitter achter het incident te zitten. De groep strijdt voor vrouwenrechten en tegen seksisme. De blote borsten waarmee de Femen-acties traditioneel gepaard gaan, waren er deze keer echter niet bij. Draghi bleef ongedeerd en kon de persconferentie snel hervatten. Hoe de vrouw in het gebouw is geraakt, kon de ECB nog niet zeggen. Volgens de politie van Frankfurt ging het om een 21-jarige politieke activiste uit Hamburg.

Bron: Belga

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: nl.metrotime.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~XBR0N$5yI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply