Femen-activiste vernietigt wassen beeld Poetin

De jonge blonde vrouw, naar goede Femen-gewoonte met ontbloot bovenlijf, heeft lelijk huis gehouden in het Grévin-museum in Parijs. In de zaal waar de beelden van onder andere Barack Obama, Juan Carlos, François Hollande en Angela Merkel staan, haalde ze een houten piek boven en vernietigde ze het beeld van de Russische president Vladimir Poetin. Tijdens het inbeuken op het beeld, schreeuwde ze ‘Poetin dictator’.

De politie kwam tussenbeide, maar niet op tijd om te vermijden dat de beelden van de andere wereldleiders zagen hoe hun collega verminkt werd.

De timing van de ‘aanslag’ is opvallend, want donderdagavond komt Vladimir Poetin naar Parijs voor de herdenking van de landing in Normandië. De Russische president zal er eten met de Franse president Hollande en ook een ontmoeting met de Britse premier David Cameron staat op het programma.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~lOZab$58Z

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply