Femen-activistes bestormen Merkel en Poetin

Drie leden van de vrouwenrechtengroep Femen, die de aandacht trekt door topless actie te voeren, verstoorden het bezoek van Poetin en Merkel aan de industriebeurs in Hannover. Ze trokken hun bovenstukken uit en riepen slogans waarin ze de Russische leider een dictator noemden, tot veiligheidsagenten ze wegbrachten.

Rusland reageert gepikeerd op de actie. ‘Dit is ordinair hooliganisme en het gebeurt spijtig genoeg over de hele wereld, in elke stad. Ze moeten gestraft worden', verklaarde een woordvoerder van het Kremlin.

Femen voert al langer actie tegen de opsluiting van enkele leden van de Russische punkband Pussy Riot voor hun protest in een Russische kathedraal. De komst van Poetin naar de beurs lokte ook nog andere demonstranten, van wie sommigen in gevangenisuniform waren gekleed.

De Duitse bondskanselier zei in een speech dat Rusland een actief maatschappelijk middenveld nodig heeft. Merkel had eerder beloofd om enkele ‘controversiële kwesties' aan te kaarten bij Vladimir Poetin, waaronder ook de Russische steun aan het Syrische regime.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ZllLH$2ba

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply