Femen-activistes komen te laat bij protest


Femen-activistes komen te laat bij protest

Vier Belgische Femen-dames zijn dinsdagochtend te laat aangekomen voor hun actie aan het Berlaymontgebouw in Brussel. De vrouwen wilden er protesteren tegen de veroordeling van drie Europese Femen-militanten in Tunesië.

Naar aanleiding van het bezoek van de Tunesische premier Ali Larayedh aan de Europese Commissie, wilden vier Femen-dames met een actie hun steun betuigen aan hun opgesloten medestanders in Tunis.

Drie Europese Femen-militanten, twee Françaises en een Duitse activiste, werden op 29 mei opgepakt toen ze in Tunis betoogden als steun voor Amina Sboui, een Tunesische Femen-vrouw die werd opgesloten na een protestactie. De Europese dames werden na hun actie veroordeeld tot vier maanden cel.

De Belgische "collega's" kwamen pas toe nadat de escorte van de Tunesische Eerste minister al in de coulissen van het Berlaymontgebouw was verdwenen. Ontgoocheld blies de Femen-groep dan ook de actie af en keerde volledig aangekleed terug naar huis.

Belga

Archieffoto EPA

Kalooga

Via: zita.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RllLH$3NZ

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply