Femen-aktivista szúrta le Putyint

Vlagyimir Putyin orosz elnk viaszszobrnak megronglsa miatt 460 ezer forintos pnzbntetsre tlte a Femen njogi szervezet egyik ukrn aktivistjt a prizsi bntetbrsg.

A 26 ves Jana Zsdanova s gyvdje, Marie Dos azonnal fellebbeztek az els fokon, szexulis exhibicionizmus s rongls miatt kiszabott tlet ellen. A brsg a Grvin Mzeum ltal krt 3 ezer eurs (920 ezer forintos) anyagi kr megfizetsre is ktelezte az ukrn nt.

Kill Putin

A Franciaorszgban kt ve politikai menekltknt l ukrn n jnius 5-n jegyet vltott a hressgek viaszmsait bemutat mzeumba. Az "llamfk termben" flmeztelenre vetkztt, s a felstestre rzzsal felrta, hogy Kill Putin (ljtek meg Putyint!). Ezt kveten feldnttte az orosz elnk szobrt, aki egybknt aznap tett ltogatst Prizsban, majd egy fakarval tbbszr mellbe szrta a bbut, mikzben azt kiablta, hogy Putin dictator (Putyin dikttor).

A n a perben tbbszr is hangslyozta tette politikai jellegt. Az tlethirdetst kveten azt mondta, hogy "nagyon furcsa s egy vicc", hogy szexulis exhibicionizmus miatt tltk el.

Brsghoz fordulna

"Ez az els alkalom, hogy exhibicionizmus miatt eltlnek. Mi gy tiltakozunk. Megtettem Ukrajnban, Trkorszgban is" - mondta a n, aki sajnlatt fejezte ki amiatt, hogy "a francia trsadalom egy nacionalista rsze Putyin-bart lett".

"A trsadalmunkban, ahol az exhibicionizmusnak mindenhol kereskedelmi zenete van, politikai exhibicionizmus miatt eltlni valakit nonszensz" - hangslyozta az gyvd. Egyben jelezte, hogy ha szksges, az Emberi Jogok Eurpai Brsghoz fordul annak a dntsnek a megsemmistse rdekben, amelynek szerinte "a politikai zenetek eljuttatsnak akadlyozsa a clja".

Via: origo.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~m6PQe$5Tw

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply