Femen-aktivisták tüntettek Párizsban a Greenpeace bebörtönzött …

A kizárólag fekete miniszoknyát vagy nadrágot, és magas sarkú cipőt viselő fiatal nők délután 1 órakor tűntek fel a turisták között a Szajnán, amikor is a Paris-Montparnasse nevű sétahajó éppen az Eiffel-torony előtt haladt el. Kifeszítettek a hajó oldalára egy molinót, amelyen a Militancy is not piracy (Az aktivizmus nem kalózkodás) felirat volt olvasható. 

Az üzenet utalás a Greenpeace múlt szerdai akciójára, mivel az abban részt vevő aktivistákat kalózkodással vádolta meg egy murmanszki bíróság a Barents-tengeri orosz kőolaj-kitermelés elleni tiltakozásuk miatt. Néhányan ugyanis megpróbáltak felmászni a Gazprom cég olajfúró platformjára, de a határőrség ezt figyelmeztető lövésekkel megakadályozta. A hatóságok feltartóztatták az őket szállító Arctic Sunrise jégtörőt, és Murmanszkba kísérték.

A Femen tagjai a molinó kifeszítése után zöld füstbombákat robbantottak a hajón és azt kiabálták, hogy Free Greenpeace (Szabadságot a Greenpeace-nek), miközben két tagjuk felmászott a jármű tetejére. A sétahajó kapitánya, aki nem tudott előre az akcióról, azonnal visszafordult és visszavitte a hajót a kikötőbe. Az aktivisták ekkor a molinót az előre értesített fotósok felé fordították, akik a legközelebbi hídról követték figyelemmel a tiltakozó megmozdulást.

(MTI)

Via: bumm.sk


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~G6PQe$4Ee

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply