Femen-aktivisten fördes bort av polis

Jenny Wenhammar greps under dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldts Almedalstal förra året. I år har hon synts igen i Almedalsparken under partiledartalen men i år har hon varit påklädd. Istället har hon hållit upp ett plakat för att uppmärksamma kampen för att bevara Ojnareskogen på Gotland.

Men under Jimmie Åkessons tal tog hon sig närmare talaren igen.

– Jag blev förvånad att jag kom så långt fram, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Det var förvånande för de andra kvällarna har jag haft minst sex poliser på mig, fyra centimeter inpå mig.

Blev tumult

Visst tumult uppstod när en vakt fick tag på henne.

– Jag hoppade upp och kramade honom och så tog han mig, så hoppade jag lite mer, så kom det fler vakter och jag ropade barnasinne, säger Wenhammar.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof satt när ingripandet mot Wenhammar. Efter talet sade han:

– Jag tycker inte att man ska skrika när andra talar. Det är dumt att störa.

– Någon enstaka kommentar kanske man kan fälla, det är en sak, men att skrika och försöka springa fram och störa tycker jag är lite dumt, sade Jomshof.

Via: expressen.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~FoFFg$6D8

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply