Femen-dames vragen Obama om hulp

Femen-dames vragen Obama om hulp

19/06/13 23u14 -
In de marge van het bezoek van president Obama zijn er ook heel wat protestacties geweest in Berlijn.

De meest opmerkelijke actie was die van Femen. Twee dames met blote borsten vroegen Obama om hulp. Op hun lijf stond de slogan 'Obama help!' en ze riepen 'Bevrijd onze zusters!' Ze doelen hiermee op enkele Femen-activistes die in de gevangenis zitten in Tunesië. Ze hopen dat Obama Tunesië zal vragen om de activistes vrij te laten. Femen vraagt hem ook te ijveren voor de vrouwenrechten in het Midden-Oosten.

Ook mensenrechtenbeweging Amnesty International kwam de straat op in Berlijn. Zij betoogden in oranje gevangenisplunjes tegen de Guantánamo-gevangenis . Ze scandeerden de slogan "Sluit Guantánamo , yes we can!" Obama had vier jaar geleden, toen hij aantrad als president, beloofd om Guantánamo definitief te sluiten, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Obama beloofde in Berlijn nogmaals om meer inspanningen te leveren om de gevangenis te sluiten.

Die beroemde woorden 'Yes we can' zijn populair bij de betogers, want ook een delegatie van de Duitse Piratenpartij maakte er gebruik van. Met de slogan 'Yes, we scan' protesteerden zij tegen de cyberspionage van het Amerikaanse National Security Agency.

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tic8a$3GK

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply