Femen: drie van onze activisten mishandeld en ontvoerd in Kyiv

Buitenland

Drie actievoerders van de topless opererende vrouwengroep Femen en een fotograaf zijn mishandeld en ontvoerd in de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Dat gebeurde bij de voorbereidingen voor een protestactie tegen de Russische president Poetin, die op dit moment een bezoek brengt aan de stad. Dat meldt de organisatie die strijdt voor vrouwenrechten.

Twitter avatar Femen_France FEMEN France Three FEMEN activists Yana Zhdanova, Alexandra Shevchenko, Oksana Shachko photographer Dimitry Kostukov beaten up kidnapped in Kyiv. 6 uur geleden

In een bericht op het Russische sociale netwerk Vk.com schrijft Femen dat de vier in het centrum van Kyiv in elkaar werden geslagen en vervolgens in een auto werden weggevoerd. De actiegroep heeft geen contact met de vier.

Aan persbureau AFP meldt de politie dat de vier zijn opgepakt wegens 'onzedelijk gedrag'.

Afgelopen week werd ook een man die Femen adviseert in elkaar geslagen in Kyiv. Hij liep kaakbreuken en een hersenschudding op. Femen spreekt van terreur tegen hun organisatie en de aanhangers en verdenkt de Russische speciale diensten, ondersteund door de Oekraïense diensten, van de mishandeling en de ontvoering.

Lees meer over:
Femen Oekraïne Vladimir Poetin

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: nrc.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~DOZbb$3oM

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply