Femen: en ekte skandaløs avsløring

Det viste seg at vesenet i deltakernes aktivitet ikke var noe annet enn PR og penger som kommer fra Vest-Europa og USA. For å bringe FEMENs vesen på det rene, måtte den unge journalisten ofre seg og bli med i deres toppløsaksjoner. I flere måneder hadde en lært henne profesjonelt PR: å oppføre seg aggressivt, kunsten til å spille rollen som et uskyldig offer og trekke til seg journalisters oppmerksomhet på den måten. Og det aller viktigste – vise frem nakne bryster foran alle kameraer.

Jenta debuterte toppløs i Paris hvor deltakerne i FEMEN åpnet sitt nye kontor nylig. Der arrangerte flere jenter en manifestasjon i sin tradisjonelle stil, dvs. de viste frem de nakte brystene sine foran et islamsk kultursenter. Journalisten påstår at hun fikk føle på kroppen hatet av mennesker hvis religiøse følelser de såret bevisst: ”Aksjonen holdes ved et islamsk kultursenter. Og vi føler at flokken er beredt til å rive oss i stykker. Det er bare kollegaenes kameraer som redder oss.”

Se bilder

Reisen til Paris fikk hun betalt av FEMEN. En flybillett, et hotellrom, drosje og mat - i alt var det tusen euro per deltaker hver dag under slike aksjoner, uten å regne med penger til å kjøpe klær, til å betale sminkører og frisører.

Dessuten viste det seg at FEMEN-aktivistene får lønn – minst 1000 dollar i måneden, dette er tre ganger mer enn snittlønna i Ukraina. Kontorer i Kyiv koster 2,5 tusen dollar i måneden, kontoret i Paris som nettopp er åpnet koster enda flere tusen euro i måneden.

Det er topphemmelighet hvem som så gavmildt finansierer denne bevegelsen og hvem som sier jentene hvem de skal kaste seg løs med naken bryst over. Dem får man bare gjette om. Den ukrainske journalisten antar at det er folk som oftest ble sett sammen med FEMEN. Dette er den tyske multimillionæren Helmut Heyer, den tyske businesskvinne Beate Schöber og den amerikanske businessmann Jed Sunden. Også Wikipedia mener at han sponser FEMEN.

Via: norwegian.ruvr.ru


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~GW55j$1gh

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply