Femen Marokko roept op: ‘Protesteer naakt’

De Facebookpagina van de Marokkaanse tak van de vrouwenorganisatie werd vorige week in het leven geroepen maar heeft al ruim 3500 likes. De eerste foto was van een jonge vrouw die topless poseerde met de tekst 'Vrijheid is mijn keuze' op haar lichaam geschreven, meldt Achnoo. Andere informatie is nog niet zichtbaar volgens de bron. Op de pagina staan berichten van Marokkanen die zowel voor als tegen zijn.

De beheerders van de pagina houden zich vooralsnog in de luwte. Een andere vrouw liet met veel bloot weten dat ze achter Amina Tyler staat, een Tunesische medeactiviste. Vorige week leidde de foto van Amina tot veel controverse in het land. Amina zou inmiddels gearresteerd zijn volgens geruchten maar de advocaat van de jongedame liet weten dat zijn blote cliënte op een veilige plek is ondergebracht en binnenkort weer naar school gaat.

Femen is van oorsprong een vrouwenbeweging uit Oekraïne maar heeft inmiddels wereldwijd verschillende takken. Ook vrouwen uit de islamitische wereld lijken nu wat te voelen voor het topless protesteren voor de rechten van de vrouw. Femen is nu dus ook actief in Marokko en roept vrouwen op om naaktfoto's te sturen zodat beheerders ze kunnen publiceren.  

Via: nieuws.marokko.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~lkUVc$2UI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply