Femen-protest in Brussel

Activistes van de vrouwenrechtenbeweging Femen hebben zich dinsdag in Brussel op de autostoet van de Tunesische premier Ali Larayedh gestort. Zij brachten op de voor Femen bekende wijze - met ontblote borsten - protest uit. Het protest gold de veroordeling tot een celstraf van vier maanden van drie andere Femen-activistes in Tunis.

Larayedh had een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de Europese Unie. Twee vrouwen klommen op het dak van een van de auto’s uit zijn stoet, terwijl twee andere activistes leuzen schreeuwden. Bewakingspersoneel sleurde de vrouwen van de auto, waarop alle vier zich uit de voeten maakten.

Eerder deze maand werden drie Femen-activistes door een rechtbank in Tunis tot vier maaden gevangenisstraf veroordeeld. De drie waren opgepakt omdat ze met ontblote borsten voor een gerechtsgebouw hadden gedemonstreerd voor de vrijlating van het Tunesische Femen-lid Amina Sboui. De vrouwen, twee Françaises en een Duitse, werden veroordeeld voor het schenden van de publieke moraal en het verstoren van de openbare orde.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~HgjlY$3N9

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply