Femen-protest in centrum A’dam


De vrouwen hadden teksten zoals Fuck Dictator, Free Russia en Free Speech op hun bovenlichamen geschreven»

De vrouwen hadden teksten zoals Fuck Dictator, Free Russia en Free Speech op hun bovenlichamen geschreven
ANP

Bij het Homomonument in Amsterdam hebben vrouwelijke activisten topless geprotesteerd tegen de Russische president Vladimir Poetin en de leider van de Russisch-orthodoxe kerk. De vrouwen zeggen verbonden te zijn aan de internationale beweging Femen die naaktheid inzet als middel om meer rechten voor vrouwen op te eisen.

Aan het protest in het centrum van Amsterdam deden vier vrouwen mee die teksten op hun ontblote bovenlichamen hadden zoals Fuck Dictator, Free Russia en Free Speech. Ook droegen ze een regenboogvlag; een symbool van de homobeweging.

Ontvoerd

De vrouwen die zich uitgeven voor de Nederlandse tak van Femen willen solidariteit betuigen met actievoerders in Rusland en Oekraïne.

Afgelopen zaterdag zijn in Oekraïne drie actievoerders van Femen opgepakt. Volgens de organisatie zijn ze in elkaar geslagen en ontvoerd. Ze protesteerden tegen Poetin en zijn anti-homobeleid.

Deel deze pagina

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~5UCih$3ql

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply