Femen protesteert tijdens show Nina Ricci

Een bewakingsagent maakt snel een einde aan het protest.
© Reuters

De Oekraïense feministische groepering Femen protesteerden donderdag tijdens de Parijse modeweek. De topless activisten stormden de catwalk op van Franse modemerk Nina Ricci.

Het is niet de eerste keer dat de Femen-activisten het op de modesector gemunt hebben. In februari demonstreerden ze aan de ingang van de fashionshow van Versace. Pamfletten met uitspraken als ‘fascism=fashion’ probeerden ze de aandacht te trekken.Tijdens de show van Nina Ricci gebruikten de twee vrouwen hun naakte bovenlichaam als uithangbord. Deze keer kozen ze onder meer voor de uitspraak ‘fashion dictaterror’.

Waarvoor de twee vrouwen zich de moeite namen om te protesteren tijdens de Parijse modeweek, is niet meteen duidelijk. Femen is een organisatie die een einde wil stellen aan het patriarchaat in al zijn vormen en de vrouwenrechten wil beschermen. De vrouwen die deelnemen aan de protesten zijn altijd topless. Zo hebben ze meteen de aandacht. Al werd daar gisteren snel een einde aan gemaakt. (AB)

Via: weekend.knack.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~a3vWF$4Dm

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply