Femen protesteert topless bij Homomonument

Geplaatst op
29 juli 2013
Laatste update
29 juli, 12:49
Foto's
1

Reacties
Toon reacties

Fotograaf: ANP

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Homomonument in Amsterdam hebben maandagochtend vrouwelijke activisten van Femen Holland topless gedemonstreerd.

Het protest was gericht tegen de Russische president Vladimir Poetin en de leider van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Kirill.

Aan het protest dat een klein kwartiertje duurde, deden vier vrouwen mee. Op hun ontblote bovenlichamen stonden teksten als Free Speech, Free Russia en Fuck Dictator. Ook riepen ze soortgelijke leuzen en hielden ze tekstbordjes omhoog. Femen Holland wilde met de actie in Amsterdam solidariteit betuigen met actievoerders in Rusland en Oekraïne die niet mogen demonstreren tegen aangescherpte wetgeving in deze landen en worden bedreigd.

Geweld
De actievoersters van Femen Holland zeiden te demonstreren voor vrijheid van meningsuiting en tegen de openlijke heksenjachten die in Rusland op homoseksuelen zijn geopend. ,,De LGBT-gemeenschap in Rusland en Oekraïne is openlijk doelwit geworden van agressie en fysiek geweld'', stelden de vrouwen.

De demonstratie in Amsterdam verliep zonder problemen en trok veel bekijks van toeristen die in een lange rij voor het Anne Frank Museum stonden. Na afloop van de korte demonstratie bedankten de vrouwen een politieagent die toezicht hield. Een mannelijke omstander wilde met ontbloot bovenlijf meedoen aan de demonstratie, maar dat wist de agent te voorkomen.


Media  • Fotograaf
    ANP

Open all references in tabs: [1 - 8]

Via: bndestem.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ocz1U$3vq

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply