Femen ‘steelt’ Jezus uit kerststal Brussel

Twee leden van de organisatie Femen hebben vanmiddag rond twee uur actie gevoerd aan de kerststal op de Grote Markt van Brussel. De vrouwen gingen de stal binnen en namen Maria en Jozef uit de stal. De vrouwen deden daarop alsof ze de twee personages met stokken sloegen. Ook Jezus werd uit de stal genomen. Aan de kersstal hingen ze een spandoek met de boodschap “Neuk de armen.”

Het duo werd gearresteerd door de ordediensten. De stad Brussel heeft de stal weer in orde gebracht, zo meldt ze aan La Dernière Heure.

Volgens een getuige wou Femen het besparingsbeleid van de federale overheid en de uitwijzing van migranten aan de kaak stellen. “Ze hebben me verzekerd dat het niets met religie te maken heeft”, zei de getuige aan de Waalse krant.

Via: nieuws.vtm.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~EerPW$5cs

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply