FEMEN viert het vertrek van de paus

FEMEN viert het vertrek van de paus

De actiegroep wist de Notre-Dame in Parijs binnen te dringen en zette daar de boel op stelten

De Oekraïense actiegroep FEMEN vierde dinsdagochtend het vertrek van de paus in de Notre-Dame in Parijs. Met lange jassen aan wisten ze de kathedraal binnen te komen waarna ze die uittrokken en hun beschreven lichamen toonden. Daarop stonden leuzen geschreven als 'Geen paus meer', 'Geen homofobie', 'crisis in het geloof' en 'vaarwel Benedictus'.

De meiden werden hardhandig uit de kathedraal gezet. Daarna riepen ze voor de ingang nog 'We geloven in homo's' en 'Verdwijn, jij homofoob'.

Bij de veroordeling van de Russische punkband Pussy Riot ging FEMEN ook tegen het geloof tekeer. Op het Onafhankelijkheidsplein in Oekraïne haalde Inna Shevchenko op de dag des oordeels het heilige kruis neer.

De feministische Oekraïense protestgroep FEMEN is binnen korte tijd wereldwijd bekend geworden om hun topless protestacties. De vrouwen protesten tegen de vrouw als sekssymbool, old-boys networks en totalitaire en dictatoriale regimes. De media houden van hen om hun manier van actievoeren, maar de dames hebben wel degelijk een boodschap. De Finse televisie maakte een documentaire over de vrouwenrechtenorganisatie FEMEN.

De Morgen: Feministes tonen borsten in Parijse Notre-Dame om "vertrek paus te vieren"

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: joop.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~GRioI$2EU

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply