Femen-vrouwen in Tunis veroordeeld


Bij de rechtbank in Tunis stonden veel politiemannen»

Bij de rechtbank in Tunis stonden veel politiemannen
AFP

In Tunesië zijn drie Europese vrouwen, die hadden meegedaan aan een topless-protest bij een Tunesische rechtbank, veroordeeld tot een celstraf van vier maanden plus een dag. De twee Françaises en een Duitse zijn lid van de Oekraïense feministische groepering Femen.

De drie vrouwen zeggen dat een actie geen seksueel of agressief oogmerk had, maar een steunbetuiging was aan een Tunesische vrouw die ook lid is van Femen.

Vrouwenrechten

Het topless-protest was het eerste in Tunesië. De groepering zegt daarmee door te gaan in Tunesië en in het Midden-Oosten. Femen zet naaktheid in als middel om meer rechten voor vrouwen op te eisen.

De rechtbank veroordeelde de vrouwen wegens openbaar onfatsoen, schending van de publieke moraal en bedreiging van de openbare orde.

De verdediging vindt de straf onevenredig hoog. In mei kregen deelnemers aan een aanval op de Amerikaanse ambassade, waarbij vier doden vielen, voorwaardelijke celstraffen.

Deel deze pagina

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~j7gGJ$37r

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply