Femen zit Front National dwars

 
Foto: AFP


PARIJS - 

Leden van de actiegroep Femen hebben vrijdag een optocht van het Franse Front National verstoord. Ze maakten partijleidster Martine Le Pen haar met behulp van megafoons vanaf een balkon voor fascist en nazi uit. De beweging Femen valt de FN-optocht vaak lastig. Ze werden van het balkon verwijderd.


Met de jaarlijks terugkerende optocht op de eerste mei brengt Front National een eerbetoon aan de nationale held Jeanne d'Arc. De tocht was ditmaal zonder grondlegger Jean-Marie Le Pen, die een hoogoplopende ruzie met zijn dochter heeft.

De 86-jarige erevoorzitter heeft sinds de stichting van het front in 1972 voornamelijk uiterst rechtse stromingen aangesproken. Maar partijleider Marine wil met het front als brede volkspartij tegen de EU, tegen immigratie en voor protectionisme president worden. De extreemrechtse kreten van haar vader hinderen dat.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~dRinI$628

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply