Feministen houden protestactie tegen ‘beul’ Rohani

Halfnaakte Femen-feministen hebben zichzelf aan een brug gehangen, als protest tegen het bezoek van de Iraanse president Hassan Rohani. De vrouwen uiten vooral hun ongenoegen over de vele executies in het Aziatische land en de manier waarop vrouwen er worden behandeld.

„Welkom Rohani, beul van de vrijheid”, staat er te lezen op het spandoek dat achter de vrouwen hangt. De activisten hebben hun ontblote bovenlichaam beschilderd met de Iraanse vlag. „We wilden Rohani zich thuis laten voelen”, schrijft een andere activiste bij de foto’s op Twitter. Iran staat bekend om het zeer hoge aantal executies van gevangenen, waarbij ook minderjarigen niet worden gespaard.

Hollande

De actie van de feministen is snel beëindigd door de Franse politie. Rohani is woensdagavond aangekomen in Parijs, waar hij onder meer met president Hollande zal praten over politieke en economische zaken. Eerder op donderdag werd een lunch tussen de twee wereldleiders gecanceld, omdat het gastland weigerde de wijn van het menu te halen. 

leesLunch Hollande en Rohani gecanceld om wijn op menu

Rome

Het bezoek van de Iraanse president aan Rome, eerder deze week, deed ook al veel stof opwaaien. In de Italiaanse hoofdstad werden alle naaktbeelden verhuld, omdat Rohani hier aanstoot aan zou kunnen nemen. Deze beslissing leidde tot een storm van kritiek, zowel in de media als in de politiek. In Rome werd de wens van Rohani om te lunchen zonder alcohol overigens wel ingewilligd.

Open all references in tabs: [1 - 9]

Via: metronieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~nTbAK$6Pr

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply